Goedkoopste hondenverzekering vergelijken

De goedkoopste hondenverzekering van 2022

Je wil een hondenverzekering afsluiten voor jouw trouwe viervoeter, maar niet de hoogste prijs betalen voor je verzekering? Terecht! Niemand wil tenslotte de hoofdprijs betalen, daarom kun je in dit artikel de goedkoopste hondenverzekering vergelijken en zo je hond verzekeren voor de beste prijs.

Bij alle verzekeraars kun je terecht voor een goede hondenverzekering met basisdekking voor jouw hond, maar niet iedere verzekeraar biedt dezelfde maximale dekking. En als je hond ziek wordt kunnen de kosten flink oplopen.

Maak daarom altijd een vergelijking en kies voor de beste hondenverzekering (met aanvullende dekkingen) die bij jouw hond past. Hierdoor krijg je de meeste medische kosten vergoed en profiteer je van de beste deals.

[toc]

Alle goedkope hondenverzekeringen van 2022 op een rij

Petplan
Meest gekozen

Petplan

 • Premie vanaf: €14,52
 • Eigen risico: €0
 • Vergoeding tot: €5000
Petsecur

Petsecur

 • Premie vanaf: €11,61
 • Eigen risico: €0
 • Vergoeding tot: €6000
Dierenverzekering.nl

Dierenverzekering.nl

 • Premie vanaf: €15,60
 • Eigen risico: €0
 • Vergoeding tot: €5000
Hema

Hema

 • Premie vanaf: €13
 • Eigen risico: €45
 • Vergoeding tot: €3000
Aegon

Aegon

 • Premie vanaf: €12,64
 • Eigen risico: €50
 • Vergoeding tot: €3500
Ohra

Ohra

 • Premie vanaf: €15,13
 • Eigen risico: 20%
 • Vergoeding tot: €5000

Wat kost een goedkope hondenverzekering?

Een goedkope hondenverzekering heb je al vanaf 14 euro per maand. Mocht er iets gebeuren dan loopt de dierenarts rekening al snel in de honderden euro’s en voor die paar euro ben je gedekt voor kosten tot 2000 euro per jaar.

Zoals je in de tabel hierboven kunt zien lopen de kosten nogal uiteen, van een paar euro per maand tot meer dan 20 euro per maand. De bedragen die je hier ziet zijn alleen geldig voor basis of ongevallen dekking. Lees hieronder meer over de verschillende verzekeringen.

De vraag “Wat mag een hondenverzekering kosten?” hangt volledig af van jou als eigenaar en hoeveel geld je zelf opzij kunt zetten. Het verzekeren van jongere honden is sowieso goedkoper, daarom kiezen veel mensen voor een puppyverzekering.

Ook de vergoedingen zijn verschillend bij iedere verzekeraar. Een hogere premie betekent bij verschillende verzekeraars ook een hoger verzekerd bedrag en vaak een uitgebreider pakket met extra dekking.

Maak een vergelijking van alle hondenverzekeringen en kies voor de verzekeraar die bij jou past.

Goedkope Petplan hondenverzekering vanaf €14,52

Voor iets meet dan 14 euro per maand biedt Petplan de beste hondenverzekering met een lage premie. Bij deze verzekeraar zijn alle rassen welkom en worden de meest voorkomende behandelingen zonder problemen vergoed. Hiet is niet zonder reden de meest gekozen ziektekosten verzekering voor honden.

Je krijgt een maximale vergoeding van 3000 euro per jaar en Petplan heeft geen verplicht eigen risico. Dit scheelt weer zorgen bij het betalen van de medische kosten.

Wil je op vakantie met jouw hond? Dan kun je bij Petplan ook eenvoudig een reisverzekering afsluiten zodat de medische kosten ook vergoed worden als er in het buitenland iets gebeurt. Ook voor andere aanvullende verzekeringen kun je bij Petplan terecht.

Bereken jouw premie bij Petplan

Goedkope Petsecur hondenverzekering vanaf €11,61

Petsecur is een nieuwe naam op het gebied van dierenverzekeringen. Het is geen klassieke verzekeraar maar een waarborgmaatschappij. Je staat dus samen met alle andere deelnemers garant voor het betalen van de zorgkosten.

Bij Petsecur kun je kiezen uit verschillende goedkope hondenverzekeringen met een maximale vergoeding tot 6000 euro per jaar. Wil je minder maandelijkse premie betalen dan kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

Wil je juist een uitgebreider pakket? Dan kun je kiezen uit aanvullende verzekeringen voor gebit, crematie, castratie/sterilisatie en preventieve zorg.

Bereken jouw premie bij Petsecur

Goedkope Hema hondenverzekering vanaf €19,62

Hema biedt een uitgebreide verzekering voor €19,62 per maand. Hiermee is het niet de goedkoopste verzekering, maar nog steeds een aantrekkelijk aanbod. In tegenstelling tot sommige verzekeraars betaal je bij Hema een eigen risico van €45 euro. Ook zijn sommige hondenrassen uitgesloten van behandeling.

Bereken jouw premie bij Hema

Goedkope Ohra hondenverzekering vanaf €15,13

Bij Ohra betaal je voor de goedkoopste verzekering bovengemiddeld veel en een eigen bijdrage van 20%. Het is een duurdere verzekering, maar hier staat tegenover dat je een bovengemiddeld goede dekking krijgt en je dus weinig zorgen meer hebt na het afsluiten van de verzekering. Wil je de verzekering van Ohra vergelijken met een goedkoper alternatief, vergelijk dan het maximaal verzekerd bedrag, de aanvullende voorwaarden en maximale vergoeding.

Bereken jouw premie bij Ohra

Goedkope Aegon hondenverzekering vanaf €12,64

Ben je al verzekerd bij Aegon? Dan is de huisdierenverzekering een makkelijke aanvulling, maar wat betreft prijs en dekking is het niet de beste uit dit rijtje. Met 12,64 euro per maand is de verzekering van Aegon een van de duurdere opties. Helaas staat daar maar een beperkte dekking tegenover en worden erfelijke aandoeningen helemaal niet vergoed.
Bovenop de premie rekent Aegon €50 eigen risico per declaratie, ook dit kan dus nog flink in de papieren lopen.

Als je alles onder 1 paraplu wil dan is de Aegon hondenverzekering een prima keuze, maar meestal bij je bij andere verzekeraars beter af voor een lagere maandelijkse premie.

Bereken jouw premie bij Aegon

Goedkope hondenverzekering van Dierenverzekering.nl vanaf €20,44

Met een maandelijkse premie vanaf 20 euro is de hondenverzekering van Dierenverzekering.nl is de duurste uit dit rijtje. Daar staat wel tegenover dat de uitdrukking “goedkoop is duurkoop” bij deze verzekeraar niet van toepassing is.

Hoewel de premie aan de hoge kant is krijg je per jaar tot 2500 euro vergoed en is de dekking ook erg uitgebreid. De maximale vergoeding per declaratie is tot 50% van de factuur en je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor geen eigen bijdrage. Je krijgt dan dus de volledige rekening vergoed.

Bereken jouw premie bij Dierenverzekering.nl

Waarom kiezen voor een goedkope hondenverzekering?

De meeste mensen kiezen voor een goedkope hondenverzekering om verzekerd te zijn tegen hoge kosten wanneer hun hond ouder of ziek wordt. Maar dan met de beste deal.

Maar wanneer is een hondenverzekering goedkoop? Dit hangt niet alleen af van de lagere premie, maar vooral van je persoonlijke wensen. Daar komt bij dat iedere hond natuurlijk verschillend is.

De meeste verzekeraars hanteren verschillende voorwaarden en de basisdekking is niet bij alle soorten hondenverzekering gelijk. Zo kan een hondenverzekering met de laagste premie als gevolg hebben dat je geen (of minder) vergoeding krijgt voor dure medicijnen of langdurige opnames.

Ook kan het zijn dat jouw soort hond uitgesloten is of wordt preventieve zorg, zoals castratie sterilisatie, niet vergoed.

Hierdoor kan het zijn dat je minder betaalt, maar uiteindelijk alsnog met flinke kosten zit als je trouwe viervoeter naar de dierenarts moet. Bijvoorbeeld omdat het maximaal verzekerd bedrag te laag is. Laat je dus niet alleen leiden door de hoogte van de premie.

Waar moet ik op letten bij hondenverzekering vergelijken?

De hoogte van het maandbedrag hangt af van een aantal factoren. Niet alleen het ras en de leeftijd van jouw hond, maar ook de gekozen dekking en de eigen bijdrage bepalen de maandelijkse kosten. Omdat de dekkingen bij een goedkope hondenverzekering vaak beperkt is kan het dus alsnog duur uitvallen.

Hondenverzekering vergelijken kan helpen om te kiezen voor een goedkope hondenverzekering, met basisdekking voor alle behandelingen die je voor jouw hond kunt verwachten. Hierdoor hoef je later niet bang te zijn voor onverwachte medische kosten.

Om je te helpen kun je voor jezelf de volgende punten checken:

 1. Wat zijn de dekkingen van de verzekering?
 2. Kun je elk ras hond verzekeren?
 3. Wat is de eigen bijdrage?
 4. Wat zijn de maandelijkse kosten voor oudere honden?
 5. Kun je kiezen voor aanvullende dekking?

De voor- en nadelen van de goedkoopste hondenverzekering

Het grootste voordeel van een goedkope hondenverzekering is de lage maandelijkse premie. Hierdoor heb je maandelijks weinig kosten in ruil voor extra zekerheid, mocht er iets met je hond gebeuren.

Aan het kiezen voor de goedkoopste hondenverzekering kleven helaas ook nadelen. Zo is de dekking soms beperkt tot ongevallen en zijn er strenge polisvoorwaarden voor rassen en erfelijke aandoeningen.

Mocht de verzekering wel volledige dekking aanbieden dan is de kans groot dat de vergoeding vrij laag is, denk aan 30-50 procent. Hierdoor moet je nog steeds een flink deel van de kosten zelf betalen.

Ook het eigen risico speelt een rol bij een goedkope verzekering, een goedkope verzekering heeft vaak een hoger eigen risico.

Heb je een oudere hond dan betaal je al direct meer voor je verzekering. Sommige verzekeraars laten de maandelijkse premie zelfs stijgen als je hond ouder wordt. Om deze reden kiezen veel mensen vaak voor het afsluiten van een puppyverzekering.

Je hond verzekeren met aanvullende dekking

Wanneer je jouw hond wilt verzekeren bij de goedkoopste hondenverzekering dan ben je verzekerd voor medische kosten die onder de basisdekking vallen. Maar wil je een meer uitgebreide dekking of aanvullende dekking voor bijvoorbeeld castratie sterilisatie, dan heb je een aanvullende hondenverzekering nodig.

Een aanvullende verzekering vergoedt alles wat niet onder de basisdekking valt. Ook een reisverzekering voor jouw hond kun je alleen als losse verzekering afsluiten.

Wil je weten welke verzekeraar hondenverzekeringen aanbiedt met dekking voor castratie sterilisatie, kijk dan hier! Of bekijk hier hondenverzekeringen met aanvullende reisverzekering, zodat jouw hond altijd mee op vakantie kan!

De meest voorkomende aanvullende dekkingen zijn:

 • Aanvullende dekking voor gebitsreiniging
 • Aanvullende verzekering voor castratie sterilisatie
 • Reisverzekering voor honden

De basisverzekering biedt standaard een goede dekking, maar wil je verzekering aanpassen aan jouw persoonlijke wensen dan is een aanvullende hondenverzekering hier geschikt voor. Het eindresultaat is wel een duurdere verzekering.

1 gedachte over “De goedkoopste hondenverzekering van 2022”

 1. Pingback: Houd je hond gezond met het juiste hondenvoer » Dierenverzekeringadvies.nl

Geef een reactie