Hondenverzekering met sterilisatie

Het wel of niet laten steriliseren van je hond en het afsluiten van een goede hondenverzekering zijn grote beslissingen in de eerste weken na de aanschaf van je nieuwe huisgenoot. De financiele gevolgen van een foute keuze kunnen ook groot zijn, zo zijn de kosten van sterilisatie hoog, vooral als deze niet vergoed worden.

Om deze financiele klap kleiner te maken kun je kiezen voor een hondenverzekering met dekking voor sterilisatie. Dan moet je nog steeds een deel zelf betalen, maar zijn de kosten al flink lager.

Niet alle hondenverzekeringen bieden een vergoeding voor sterilisatie. Het is dus belangrijk om voor het afsluiten van je verzekering na te denken of je deze extra vergoeding wil. Om het je makkelijk te maken vind je hieronder alle hondenverzekering met dekking voor sterilisatie en de kosten van de behandeling.

[toc]

Welke hondenverzekering met sterilisatie?

Niet alle hondenverzekeringen dekken de sterilisatie van je hond en bij een aantal verzekeringen krijg je alleen vergoeding wanneer je een aanvullende verzekering afsluit. De hondenverzekeringen met dekking voor sterilisatie zijn:

Let op: Bekijk altijd de polisvoorwaarden voor je een hondenverzekering afsluit. De verzekeraar kan de voorwaarden gewijzigd hebben na het samenstellen van bovenstaande lijst.

Wat kost sterilisatie van een hond?

Het laten steriliseren van je hond kost tussen de €150 en €650 euro. Het grote verschil tussen deze bedragen zit vooral in het gewicht, het ras en het wel of niet gebruiken van narcose.

In het algemeen geldt dat hoe groter en zwaarder je hond is, hoe duurder de kosten van de behandeling zijn. Houdt er dus rekening mee dat je bij sterilisatie altijd nog een deel zelf moet betalen, ook als je geen eigen risico bij je hondenverzekering hebt.

De vergoeding van sterilisatie

Zoals je in de lijst hierboven kunt zien zitten er maximale percentages en bedragen aan de vergoeding door je hondenverzekering. Je moet dus altijd nog een deel zelf betalen van de behandeling.

Hoeveel je zelf moet betalen hangt af van het ras, de leeftijd en het gewicht van je hond. Grote/zware hondenrassen brengen hogere kosten met zich mee en ook het laten steriliseren van een oudere hond kost vaak meer.

Rekenvoorbeeld: Je factuur is 250 euro en je krijgt maximaal 50% vergoed van je hondenverzekering, zonder eigen risico. Dat betekent dat je €125 euro van je verzekering krijgt en €125 euro zelf moet betalen.

Het eigen risico van je hondenverzekering en sterilisatie

Heb je wel gekozen voor eigen risico bij je hondenverzekering dan hangt het van je polisvoorwaarden af of dit ook van toepassing is op de sterilisatie van je hond. Het eigen risico komt dan bovenop het deel van de behandeling dat niet vergoed wordt.

  • Dierenverzekering.n: Bij de Dierenverzekering.nl hondenverzekering is het door jou gekozen eigen risico van toepassing. (0, 50, 100 of 150 euro)
  • Petsecur: Bij de Petsecur hondenverzekering is het door jou gekozen eigen risico van toepassing. (0, 50, 100 of 150 euro)
  • Petplan: Bij de Petplan hondenverzekering is er geen eigen risico bij sterilisatie.
  • Ohra: Bij de Ohra hondenverzekering is het eigen risico niet van toepassing op sterilisatie.

Steriliseren van je hond, hoe werkt het?

Het laten steriliseren van je hond is een eenvoudige ingreep. Na het onder narcose brengen van je hond word er een snede gemaakt in de buikholte. Via deze weg worden de eierstokken verwijderd en na het verwijderen wordt de wond gehecht.

Door de eenvoud van de ingreep mag je hond vaak dezelfde dag alweer mee naar huis.

De voordelen van sterilisatie

De beslissing om je hond wel of niet te laten steriliseren is een ingrijpende keuze. Toch zijn er een aantal belangrijke voordelen voor jou en voor je hond:

  • Je hond heeft na sterilisatie minder last van paringsgedrag.
  • Je hond kan niet meer schijnzwanger worden.
  • De gemiddelde levensverwachting van een gesteriliseerde hond is 2 jaar langer.
  • Je hond loopt minder snel weg en gaat makkelijker om met andere honden/mensen.
  • Je verkleint de kans op melkkliertumoren bij je hond.