Altijd de beste huisdierenverzekering met deze GRATIS checklist

Kies altijd de beste verzekering voor jouw huisdier met deze gratis checklist. De 5 belangrijkste keuzes bij het afsluiten van een dierenverzekering op een rij.
. Bij het aanvragen ga je akkoord met inschrijving voor de Dierenverzekeringadvies.nl nieuwsbrief. Geen zorgen, wij haten spam en je kunt je altijd met 1 klik weer uitschrijven.

Een hondenverzekering, wel of niet? – 15 redenen om je hond wel of niet te verzekeren

Als er onverwachts iets gebeurt dan wil je natuurlijk dat je hond de beste zorg krijgt. Het liefst zonder dat jij met enorme rekeningen komt te zitten. Maar je wil vast ook niet onnodig elke maand premie betalen voor een hondenverzekering die je niet of nauwelijks gebruikt.

Het wel of niet kiezen van een hondenverzekering is een moeilijke beslissing bij de aanschaf van jouw nieuwe huisgenoot. Bij de meeste verzekeraars kun je alleen in de eerste jaren een verzekering afsluiten, die duurder wordt als je hond ouder wordt.

Om het makkelijker te maken vind je hieronder 15 redenen om wel of niet te kiezen voor een hondenverzekering.
[toc]

Wel kiezen voor een hondenverzekering, de voordelen

Als eerste de redenen om wel voor een hondenverzekering te kiezen. Een lijstje van 8 redenen om wel te kiezen voor een hondenverzekering:

 1. Hoge onverwachte kosten? Geen probleem! Dit is het moment dat je hondenverzekering uitblinkt! Als je onverwachts met ziekte of een ongeval van je hond te maken krijgt en dus ook met flinke rekeningen van de dierenarts. Een behandeling kan zomaar tot 5000 euro kosten en dan is het fijn als je hondenverzekering de behandeling dekt.
 2. Elke maand een klein bedrag voor een zorgeloos leven. Elke maand een klein bedrag aan premie betalen is voor veel mensen haalbaarder dan het in 1 keer ophoesten van een paar duizend euro na een dierenartsbezoek. Door te kiezen voor een dierenverzekering kun je dus genieten van je huisdier, zonder zorgen over geld.
 3. Hoe jonger je hond, hoe lager de premie. Hoe jonger je hond is, hoe lager de premie voor de hondenverzekering is. Daarom is een puppyverzekering ook zo populair. Dit betaalt zich niet alleen nu terug, maar ook later wanneer je hond ouder wordt.
 4. Nu verzekerd voor later. Veel hondenverzekeraars weigeren een hond die ouder is dan 8 jaar. Dus op het moment dat je hond voor (chronische) gezondheidsproblemen komt te staan is het vaak niet meer mogelijk om te verzekeren. Door nu al te kiezen voor het verzekeren van je hond ben je ook gedekt voor later.
 5. Verzeker de kosten van je puppy. Chippen, eventuele vaccinaties en enthousiaste ongelukjes. Na het in huis verwelkomen van je nieuwe puppy zijn er een hoop zorgkosten die verplicht zijn, of die door jonge enthousiaste onhandigheid gebeuren. Wel zo prettig als je hiervoor verzekerd bent.
 6. Er is steeds meer zorg mogelijk voor een langer leven. Net als bij onze eigen gezondheidszorg is er ook bij de dierenarts steeds meer mogelijk. Je kunt je hond dus langer gezond en vitaal houden met de nieuwste zorgtechnieken. En met een goede hondenverzekering doe je dit ook zonder zorgen over geld.
 7. Je weet altijd waar je aan toe bent. Een eigen bijdrage, eigen risico, en maximale dekking. Alles is bekend op het moment dat je jouw hond verzekert. Hierdoor weet je vooraf altijd waar je aan toe bent op het moment dat je naar de dierenarts gaat.
 8. Voorkom de keuze tussen liefde en geld. Je houdt van niemand zoveel als van je hond, jouw trouwe viervoeter. Toch gebeurt het nog te vaak dat een behandeling bij de dierenarts zoveel kost dat dit onbetaalbaar is. Met als gevolg dat je jouw hond in moet laten slapen. Natuurlijk de nachtmerrie van elk baasje en iets wat je makkelijk kunt voorkomen met een huisdierenverzekering voor jouw hond.

Niet kiezen voor een hondenverzekering, de nadelen

Naast de redenen om wel te kiezen voor een hondenverzekering zijn er ook redenen om dit niet te doen. Waarvan de mogelijkheid om zelf te sparen de meest voorkomende is. Daarom 7 redenen om niet te kiezen voor een hondenverzekering:

 1. Je kunt ook sparen. Dit is de meest voorkomende reden om niet voor een hondenverzekering te kiezen. Je kunt tenslotte ook elke maand een bedrag opzij zetten en zo sparen voor onverwachte dierenarts bezoekjes.
 2. Zonde van het geld bij een gezonde hond. Als je wel een verzekering afsluit, maar je hond is (en blijft) gezond. Dan gooi je in alle jaren dat je premie betaalt een hoop geld weg. Dat is natuurlijk zonde, je kunt van dat geld een hoop leuke dingen doen.
 3. Niet alle behandelingen/kosten worden vergoed. Als je wel een verzekering hebt dan betaal je elke maand premie en moet je na behandeling nog steeds een deel van de kosten zelf betalen. Hoeveel je zelf moet betalen hangt van je verzekering af, maar er is geen enkele verzekeraar die 100% dekking biedt.
 4. De premie is te duur. Je nieuwe huisgenoot kost al snel een hoop geld, speeltjes, het beste hondenvoer, chippen en eventuele vaccinaties. Als je het al niet breed hebt dan kan de premie elke maand net teveel zijn.
 5. Je rashond wordt geweigerd. Er zijn hondenrassen met vaak voorkomende klachten. Voor deze rassen is het steeds vaker niet mogelijk om een verzekering af te sluiten, of is dit alleen mogelijk met uitsluitingen of extra premie. De Franse bulldog is zo’n ras waarbij er beperkingen gelden.
 6. Het is lastig om de beste hondenverzekering te kiezen. Er zijn een flink aantal huisdierenverzekeringen waar je met jouw hond terecht kunt en zoals dat gaat in verzekeringsland zijn de voorwaarden en kleine lettertjes zo ver mogelijk verstopt. Het is dus lastig om de beste hondenverzekering te kiezen en af te sluiten voor jouw hond.
 7. Het leven is niet zonder risico, ook niet met verzekering. Met het leven komen ook de risico’s. Dit geldt voor jezelf en ook voor je huisdier. Zelfs met het afsluiten van een verzekering wordt het leven niet risicovrij. Dus waarom zou je daar dan elke maand geld voor betalen?

Hondenverzekering vergelijken, vind de beste verzekering voor jouw hond

Heb je gekozen om wel een hondenverzekering af te sluiten? Dan is het handig om hulp te krijgen bij het kiezen van de beste verzekering voor jouw hond. Zoals al eerder gezegd zijn de meeste kleine letters flink verstopt, daarom helpen wij je bij het zoeken via deze 3 opties:

hondenverzekering vergelijken
De beste hondenverzekering
De goedkoopste hondenverzekering