Houd je hond gezond met het juiste hondenvoer

Houd je hond gezond met het juiste hondenvoer

Honden zijn soms net mensen, hoe gezonder het eten is dat er in gaat hoe gezonder ook je hond is. Daar komt bij dat ook niet alle honden zomaar alle soorten hondenvoer willen eten.  De keuze van het hondenvoer dat je jouw hond voert heeft dus nogal wat gevolgen.

Gelukkig zijn het moderne tijden en is het mogelijk om hondenvoer in huis te halen dat speciaal aangepast is op jouw viervoeter! Zo geef je jouw hond altijd het beste eten, ook als hij/zij ouder wordt.

Het resultaat? Een fitte en gezonde hond met glanzende vacht, gezonde tanden, gezonde gewrichten en een goede darmflora! En natuurlijk weinig zorgkosten, dus een goedkopere hondenverzekering.

Welke soorten hondenvoer zijn er?

Er zijn inmiddels vele soorten hondenvoer te koop die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Wat voor jouw hond werkt kan voor een andere hond problemen geven en andersom. Het is daarom altijd goed om (in overleg met je dierenarts) verschillende soorten hondenvoer uit te proberen.

  • Droog hondenvoer
  • Nat hondenvoer
  • Rauw vlees
  • Gevriesdroogd hondenvoer
  • Luchtgedroogd hondenvoer

Droog hondenvoer

Droog hondenvoer is het bij iedereen wel bekend. Dit bestaat voornamelijk uit brokken die je bij de supermarkt, de dierenspeciaalzaak of de dierenarts kunt kopen. Het is ook de goedkoopste vorm van hondenvoer en daardoor erg populair.

Daar staat tegenover dat droog hondenvoer het meest bewerkt is en vaak een flinke dosis conserveringsmiddelen en vullers (zoals mais en graan) bevatten om de brokken hun vorm en textuur te geven en om de brokken langer goed te houden.

Mocht je hond nu brokken krijgen en last hebben van spijsverteringsproblemen of problemen met zijn/haar gebit. Dan is het aan te raden om met de dierenarts te praten over andere voeding.

Nat hondenvoer

Onder nat hondenvoer vallen de blikken en kuipjes met vlees in gelei of jus die je op veel plekken kunt kopen. Dit is erg populair geworden met de beweging om natuurlijker hondenvoer te geven en werd een vervanger voor hondenbrokken.

Ook bij dit voer is er nog steeds sprake van een flinke hoeveelheid conserveringsmiddelen, het moet tenslotte een tijdje goed blijven in dat blik of kuipje. Vaak worden er ook extra toevoegingen gedaan om de smaak te verbeteren.

Rauw vlees

Rauw vlees is het meest natuurlijke hondenvoer dat je op dit moment kunt kopen. Het bestaat uit niets anders dan onbewerkt vlees en staat daarom het meest dicht bij de natuurlijke oorsprong van jouw hond.

Het bevat niet of nauwelijks toevoegingen en bij veel honden die gebitsproblemen hadden was dit opgelost door brokken te vervangen door rauw voer. Je kunt dit hondenvoer zelf samenstellen, of in vooraf samengestelde pakketten bestellen. Vaak wordt het dan diepgevroren bij je thuisbezorgd.

Gevriesdroogd hondenvoer

Ga je op vakantie, of is het goed houden van 100% rauw hondenvoer lastig? Dan is gevriesdroogd hondenvoer het beste alternatief! Ook hier zijn geen conserveringsmiddelen toegevoegd en is het vlees in de basis nog steeds rauw.

Door het vriesdrogen verdwijnen alleen de bacterieën en het vocht. Hierdoor kun je het voer langere tijd goed houden zonder vriezer of conserveringsmiddelen.

Luchtgedroogd hondenvoer

Dit is vergelijkbaar met het gevriesdroogde hondenvoer. Het verschil zit in de temperatuur waarop het vlees gedroogd is. Bij luchtgedroogd voer is die temperatuur hoger, hierdoor duurt het drogen langer en vindt er meer natuurlijke afbraak van het weefsel plaats.

Gepersonaliseerd hondenvoer voor jouw hond

Gepersonaliseerd hondenvoer, speciaal voor jouw hond

Waar je het vroeger moest doen met hondenvoer dat kant en klaar werd geleverd door verschillende fabrikanten heb je tegenwoordig de keuze om het voer te personaliseren voor jouw hond! Vaak in de vorm van een hondenvoer abonnement.

Dit betekent dat je rekening kunt houden met het ras, geslacht, de leeftijd en de gezondheid van jouw hond. Tijdens het samenstellen kun je eenvoudig aangeven waar je hond allergisch voor is en wat je liever niet in het voer hebt.

Heeft jouw hond gezondheidsproblemen? Zoals last van zijn/haar gewrichten of spijsvertering? Ook dan kun je het gepersonaliseerde hondenvoer zo aanpassen dat er extra vitamines en mineralen toegevoegd worden om deze gezondheidsproblemen te verminderen of te laten verdwijnen.

Klinkt dit goed? Bekijk dan de opties voor jouw hond bij Tails, stel jouw hondenvoer samen en ontvang 50% korting op je bestelling!

De voordelen van gepersonaliseerd hondenvoer:

  • Aangepast op het ras, de leeftijd en het gewicht van jouw hond.
  • Extra vitamines en mineralen om gezondheidsproblemen te verminderen of te voorkomen.
  • Houdt rekening met allergieën en voorkeuren van je hond.
  • Word elke maand bij jou thuisbezorgd, dus geen gesleep met zakken voer.

De gevolgen van hondenvoer voor je hondenverzekering

Je denkt misschien “wat heeft hondenvoer te maken met een hondenverzekering?” en dat is begrijpelijk. Toch is de relatie tussen die twee groter dan je zou denken. Het juiste hondenvoer voor jouw hond heeft grote gevolgen voor de gezondheid en dus voor de zorgkosten die je moet maken.

Nu wil je zelf het beste voor je hond, ook je dierenverzekering verwacht dat je goed voor je trouwe viervoeter zorgt. Zo heeft Petsecur explicitiet in de voorwaarden opgenomen dat je de maximale inspanning levert om je huisdier gezond te houden.

Het geven van het beste hondenvoer is onderdeel van die maximale inspanning. Daarnaast helpt het bij het ontstaan van gezondheidsproblemen zoals problemen met de gewrichten. Goede voeding voorkomt dus ook extra bezoekjes aan de dierenarts en hoge zorgkosten.

Bespreek voedselallergie altijd met je dierenarts

Heb je het vermoeden dat je hond allergisch is voor bepaald hondenvoer of is hij/zij niet zo vitaal meer als zou moeten? Ga dan altijd in gesprek met je dierenarts! Het kan zijn dat je aanpassingen moet doen in je hondenvoer om je hond langer gezond te houden.

Het consult met de dierenarts wordt door alle hondenverzekeringen vergoed, het kost je dus niets om dit gesprek te voeren. Het levert je wel weer een vitale en energie hond op!

1 gedachte over “Houd je hond gezond met het juiste hondenvoer”

  1. Pingback: Ontdek het gemak van het hondenvoer abonnement (TIP!)

Reacties zijn gesloten.