beste konijnenverzekering

De beste konijnenverzekering van 2022

Inhoudsopgave

De kans is groot dat je weleens gehoord hebt van de mogelijkheid om je hond of kat te verzekeren. Maar wist je ook dat er een verzekering is voor jouw konijn? Zo lief, zacht een aaibaar als ze zijn lopen konijnen helaas ook grote risico’s op griepjes en gezondheidsklachten. Soms zelfs zo erg dat het levensbedreigend kan zijn, dit wil je natuurlijk niet.

Met een konijnenverzekering hoef je op het moment dat er iets aan de hand is niet meer na te denken. Zonder zorgen kun je naar de dierenarts voor de beste zorg voor jouw konijn. Wanneer je pluizige vriendje weer vrolijk rondloopt neem je contact op met de verzekering om de kosten van de zorg te declareren.

In dit artikel lees je alles over het vergelijken van konijnenverzekering en het vinden van de beste verzekering voor jouw favoriete huisdier.

Konijnenverzekering vergelijken

Het vergelijken van konijnenverzekeringen is een handige manier om de voor jou beste verzekering te vinden. Voor het vergelijken kun je voor jezelf de volgende vragen beantwoorden:

  1. Welk deel van de kosten kan ik zelf betalen?
  2. Wat wil ik maximaal aan premie betalen?
  3. Voor welke zorg wil ik mijn konijn verzekeren?

Met deze antwoorden kun je vervolgens de verschillende konijnenverzekeringen naast elkaar leggen, om zo de beste match te kiezen. Hieronder vind je een overzicht van de drie verschillende verzekeringen die je kunt kiezen.

Wat kost een konijnenverzekering?

Een complete konijnenverzekering heb je al vanaf 8 euro per maand. Hiermee ben je verzekerd voor dierenarts kosten tot 3000 euro per jaar. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn voor een hoge rekening van de dierenarts en je kunt zorgeloos kiezen voor de beste zorg voor jouw konijn.

Wat is de goedkoopste konijnenverzekering?

De goedkoopste konijnenverzekering is de ongevallenverzekering van Petplan. Al vanaf 5 euro per maand is je konijn verzekerd. Hiermee ben je verzekerd voor ongevallen, mocht je konijn aangevallen worden, aangereden worden of te maken krijgen met een ander ongeval. Dan worden de kosten tot 2000 euro vergoed.

Voordelen van een konijnenverzekering

1. Nooit meer bang zijn voor een hoge rekening
Het gevoel is wel bekend, even naar de dierenarts met je huisdier, maar ondertussen word je al nerveus van de komende rekening. Dit geeft onnodige stress op het moment dat je al zorgen hebt om de gezondheid van je huisdier. Het verzekeren van je konijn verlost je van deze zorgen. Zo hoef je alleen nog maar bezig te zijn met de zorg voor je huisdier.
2. De vrijheid om naar de dierenarts te gaan bij de kleinste symptomen
Een konijn laat niet snel zien hoe hij/zij zicht voelt. Daarom moet je goed in de gaten houden of er geen symptomen zijn dat er iets mis is, zoals bijvoorbeeld niet eten. Met een konijnenverzekering kun je bij de kleinste indicatie al naar de dierenarts, zonder risico op hoge kosten.
3. Lage premie, voor hoge vergoeding
Een konijnenverzekering kost een paar euro per maand, maar heeft een dekking van 2000 euro of meer. In verhouding krijg je dus veel vergoeding voor relatief weinig premie. Daarom loont het al snel om je konijn te verzekeren.

Nadelen van een konijnenverzekering

1. De maximale vergoeding is 80%
Ondanks de hoge vergoeding in euro’s worden de meeste behandelingen voor maximaal 80% vergoed. Sommige kosten worden zelfs nog minder vergoed. Hierdoor moet je altijd nog een deel zelf betalen bovenop de premie van je verzekering. Reken daarom goed uit of je niet goedkoper uit bent zonder verzekering.
2. Geen vergoeding voor preventieve zorg
Heeft je konijn preventieve zorg nodig? Dan krijg je met de meeste verzekeringen alsnog zelf de rekening. Preventieve zorg voor jouw konijn wordt alleen (beperkt) vergoed bij de meest uitgebreide konijnenverzekering en dit zie je ook terug in de premie.
3. Oudere konijnen kun je niet verzekeren
Is je konijn al ouder en wil je deze verzekeren? Dan heb je al snel pech en krijg je geen verzekering of een flink hogere premie. Mocht je daarom jouw konijn willen verzekeren, doe dit dat direct wanneer je het huisdier koopt.

Waar kan ik mijn konijn verzekeren?

Er zijn verschillende dierenverzekeringen in Nederland, maar voor je konijn kun je alleen bij Petplan terecht. Je kunt hier kiezen uit drie verschillende konijnenverzekeringen, afhankelijk van jouw wensen en vergoedingen.

Bij Petplan kun je niet alleen terecht voor het verzekeren van jouw konijn, maar ook papegaaien, honden en katten kun je hier verzekeren. Het kan dus een handige keuze zijn wanneer je meerdere huisdieren hebt.

Wat wordt er vergoed?

Wat je vergoed krijgt bij een konijnenverzekering is afhankelijk van de dekking waar je voor kiest. De goedkoopste ongevallenverzekering geeft alleen dekking na een ongeval. De complete konijnenverzekeringen van Petplan bieden dekking voor vrijwel alle behandelingen bij de dierenarts met een vergoeding tussen de 50% en 80%.
Bekijk hier een overzicht van alle vergoedingen.

Heb je een konijnenverzekering nodig?

Je houdt heel veel van jouw (nieuwe) konijn en je wil natuurlijk niet dat er iets naars gebeurt. Helaas is niet alles te voorspellen en daarom zijn we in Nederland heel goed in het verzekeren van allerhande zaken. Met een konijnenverzekering voorkom je ook onverwachte kosten wanneer er iets met jouw konijn gebeurt.

Of je een verzekering ook echt nodig hebt is een vraag die wij niet voor je kunnen beantwoorden. Het belangrijkste deel van het antwoord zit in de vraag hoeveel kosten je zelf kan dragen?
Heb je genoeg geld achter de hand om de dierenarts te kunnen betalen en zorg je goed voor jouw konijn. Dan is het niet nodig om een konijnenverzekering af te sluiten. Heb je geen reserve of vind je het toch prettig om geen verrassingen te krijgen dan is een verzekering hier een prima oplossing voor.

Geef een reactie