Puppyverzekering vergelijken en afsluiten, de beste zorg voor jouw pup

Eindelijk is het zover, je nieuwe puppy mag mee naar huis! Een groot feest natuurlijk, met kleine en soms wat grotere ongelukjes. Voor die grote ongelukjes is er een puppyverzekering. Met deze verzekering wordt de zorg vergoed wanneer er met je nieuwe kameraad iets gebeurt. Zonder dat je direct met hoge kosten komt te zitten.

Naast de zorgkosten van een jonge hond heeft een puppyverzekering ook als voordeel dat je op latere leeftijd gedekt bent voor zorgkosten. Mocht je hond dus na een paar jaar een ongeluk krijgen, of iets met zijn/haar gezondheid. Dan ben je al verzekerd en dan wordt dit dus ook vergoed.

Maar hoe vind je de beste verzekering voor jouw puppy? Door alle puppyverzekeringen van Nederland te vergelijken! Bekijk hieronder de top 3 beste puppyverzekeringen of lees verder voor tips om de beste verzekering voor jouw jonge hond te vinden.
[toc]

Puppyverzekering vergelijken, de top 3

[affiliatable id=’70992′]

De voordelen van een puppyverzekering

Het afsluiten van een puppyverzekering heeft een aantal dezelfde voordelen als een hondenverzekering, maar ook een aantal voordelen die je alleen hebt bij een jonge hond. Daarom alle voordelen van een puppyverzekering op een rij:

 • Je hebt geen last van hoge zorgkosten als er iets met je puppy gebeurt.
 • Als je jouw hond als pup verzekerd heb je nog geen vooraf bekende problemen. Als er op latere leeftijd klachten ontstaan dan worden deze vergoed.
 • Hoe jonger je hond, hoe lager de premie van de verzekering.
 • De zorgkosten van je pup, zoals chippen en vaccinaties, worden vergoed.
 • Voor elke maand een klein bedrag kun je zorgeloos genieten van jouw jonge viervoeter.
 • Je weet vooraf waar je aan toe bent. Bij het afsluiten van een puppyverzekering weet je vooraf de maximale vergoeding en het eigen risico. Je hebt dus nooit verrassingen achteraf.
 • Bij de Figo puppyverzekering krijg je een gratis gepersonaliseerde penning, handig wanneer je puppy te enthousiast wegrent.

Wat kost een puppyverzekering?

Een puppyverzekering heb je al vanaf €11,61 per maand bij Petsecur. Maar dit is een richtprijs, de uiteindelijke premie hangt af van een aantal punten. Zoals het ras, het geslacht, de verzekeraar en het gekozen eigen risico.

Sommige hondenrassen, zoals een Franse Bulldog, hebben vaak voorkomende gezondheidsklachten. Het verzekeren van zo’n ras kost daarom meer geld. Ook het hebben van een reu kost meer dan het verzekeren van een teefje. Vaak is het zo dat hoe groter en zwaarder de hond, hoe duurder behandeling bij de dierenarts is en hoe hoger de premie voor de verzekering.

Ook de keuze van de verzekeraar, het eigen risico en de dekking hebben invloed op de prijs van een puppyverzekering. Petsecur is een onderlinge waarborg, dit wil zeggen dat alle verzekerden samen de kosten en risico’s dragen. Hiermee ontstaat de “plicht” om de zorgkosten laag te houden en dus de premie ook. Bij Figo, de meest gekozen puppyverzekering, betaal je iets meer premie. Toch zijn de goede klantenservice, het ontbreken van een verplicht eigen risico en de snelle uitbetaling voor veel mensen een reden om voor de Figo dierenverzekering te kiezen.

Wil je korting op je hondenverzekering? Kies dan voor een verzekeraar met een vrijwillig eigen risico. Zoals Petsecur en Dierenverzekering.nl.

Waar moet je hond aan voldoen voor een puppyverzekering?

Om jouw puppy in aanmerking te laten komen voor een puppyverzekering is het noodzakelijk dat je jouw hond laat chippen. Zonder deze chip worden zorgkosten niet vergoed en draai je dus alsnog zelf op voor de dierenarts rekening. Ook mag je hond voor een puppyverzekering maximaal 1 jaar oud zijn, hierna kun je alleen nog gebruikmaken van een hondenverzekering.

Tip: gezondheidsproblemen die bestaan voor het afsluiten van een verzekering zijn niet gedekt. Sluit daarom je puppyverzekering af op het moment dat je jonge hond nog geen klachten heeft.

Heb ik een puppyverzekering nodig?

Of je een puppyverzekering nodig hebt hangt af van jouw persoonlijke situatie en je hond. Heb je een hondenras waarvan bekend is dat er op latere leeftijd gezondheidsproblemen ontstaan, dan is het handig om een verzekering af te sluiten. Ook als je geen, of weinig, spaargeld hebt om onverwachte dierenartsrekeningen te betalen is een puppyverzekering handig. Voor een paar euro per maand ben je dan gedekt voor de meeste zorgkosten.

Heb je wel voldoende spaargeld, krijgt je pup het beste hondenvoer en heb je een ras met weinig risico op problemen? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf geld opzij te zetten als buffer voor onverwachte bezoekjes aan de dierenarts. Let er wel op dat je ook de kosten van het chippen en vaccineren op dat moment zelf moet betalen.

Twijfel je? We hebben 15 redenen om wel of niet te kiezen voor een hondenverzekering op een rij gezet.

Wat is de beste puppyverzekering?

Er is niet 1 antwoord te geven op de vraag wat de beste puppyverzekering is. Als je kijkt naar de meest gekozen dan is dat de Figo puppyverzekering, maar dit betekent niet dat dit ook de beste is voor jou en jouw pup. De dekking en premie zijn afhankelijk van het ras, geslacht en de voorwaarden van de verzekering.

Met de checklist hieronder vind je wel eenvoudig de beste puppyverzekering voor jouw jonge hond.

Hoe vind je de beste puppyverzekering:

 • Bekijk de maximale dekking van de verzekering.
 • Zijn er behandelingen uitgesloten van vergoeding?
 • Is er sprake van een verplichte eigen bijdrage of een vrijwillig eigen risico?
 • Hoe snel worden declaraties uitbetaald.

Welke zorgkosten kun je verwachten voor een pup?

Na de aanschaf van je pup komen er altijd een aantal (verplichte) zorgkosten voor je pup. Wanneer je er voor kiest om een puppyverzekering af te sluiten dan worden deze kosten vaak (deels) vergoed. Maar welke zorgkosten kun je verwachten bij een jonge hond en is een verzekering nodig?

Volgens het Nibud, kun je de volgende behandelingen en kosten verwachten bij een puppy:

 • Het chippen en registreren van je pup (zo’n 55 euro)
 • Vaccinaties tegen ziektes
 • Ontwormen, gebitscontrole en weefmomenten (zo’n 150 euro)
 • Het laten steriliseren van je hond (zo’n 300-500 euro, bekijk meer over hondenverzekeringen met sterilisatie)

Er is ook een kans dat je puppy allergisch is voor het voer dat hij/zij krijgt. Niet zo’n ramp, dan ga je over op ander hondenvoer, maar medicatie om de allergische reactie te stoppen kost ook al snel 100 euro. Je hebt de kosten van een puppyverzekering er dus al snel uit.

Alle puppyverzekeringen op een rij

Op dit moment zijn er in Nederland 7 verzekeraars waar je terecht kunt voor een puppyverzekering. Sommige van deze verzekeraars doen niets anders dan het verzekeren van huisdieren, terwijl andere juist het hele leven kunnen verzekeren. Hieronder vind je een overzicht van alle puppyverzekeringen waar je uit kunt kiezen.

 • Figo puppyverzekering
 • Petsecur puppyverzekering
 • Dierenverzekering.nl puppyverzekering
 • Hema puppyverzekering
 • Aegon puppyverzekering
 • OHRA puppyverzekering

Ook Inshared heeft een dierenverzekering op de website staan. Maar deze verzekering kun je op dit moment niet afsluiten, daarom hebben we de InShared hondenverzekering niet opgenomen in deze lijst.

Figo puppyverzekering

De Figo puppyverzekering is de meest gekozen dierenverzekering en dat is niet zo gek. Je kunt bij Figo alleen terecht met huisdieren en je treft dus ook altijd een dierenvriend op de klantenservice. Dat is nogal een verschil met de grote verzekeraars uit deze lijst.

Bij Figo kun je kiezen voor een maximale vergoeding van €5000 per jaar en heb je geen verplicht eigen risico. Afhankelijk van jouw hond heb je al een Figo puppyverzekering vanaf €14,52 per maand. Klanten van Figo beoordelen de verzekering met een 7,5!

Petsecur puppyverzekering

Wil je liever een verzekering waarbij iedereen verplicht is om zo goed mogelijk voor zijn huisdier te zorgen? Dan is de Petsecur puppyverzekering voor jou de beste keuze! Je deelt de kosten met alle andere verzekerden en daarom staat er een zorgplicht in de voorwaarden. Al is goed zorgen voor je huisdier natuurlijk vanzelfsprekend!

Een Petsecur puppyverzekering heb je vanaf €11,61 per maand en je kunt kiezen voor een maximale vergoeding tot €6000 per jaar. Wil je wat meer risico nemen en minder premie betalen? Dan kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot 150 euro, in ruil voor korting op je premie.

Dierenverzekering.nl puppyverzekering

Bij Dierenverzekering.nl kun je kiezen uit 3 verschillende puppyverzekeringen. Hiermee krijg je een maximale vergoeding van €5000 per jaar waarbij 80% van de zorgkosten vergoed worden. Als je wil besparen op de premie van kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal €150 in ruil voor korting op de premie.

Een Dierenverzekering.nl puppyverzekering heb je al vanaf €15,60 per maand.

Hema puppyverzekering

Bij Hema kun je niet alleen terecht voor een rookworst voor jezelf en voor je hond, maar ook voor een puppyverzekering! Bij Hema proberen ze het leven makkelijker, en vaak leuker, te maken. Met de Hema puppyverzekering is dit ook gelukt! Je kunt er terecht voor een maximale vergoeding van €3000 per jaar zonder eigen risico. Wil je met jouw puppy op reis of wil je ook tandzorg verzekeren, dan kun je kiezen uit 1 van de aanvullende verzekeringen.

Helaas heeft Hema wel een aantal hondenrassen uitgesloten. Deze rassen hebben vaak voorkomende gezondheidsklachten en om de premie laag te houden kun je hiermee niet bij Hema terecht. Bekijk dus eerst of de Hema puppyverzekering ook geschikt is voor jouw ras.

Een Hema puppyverzekering heb je al vanaf €13 per maand

Aegon puppyverzekering

Niemand zit er op te wachten om met een pup naar de dierenarts te gaan voor gezondheidsproblemen. Voor die onverwachte momenten dat dit wel gebeurt is er de Aegon puppyverzekering. Bij deze verzekering ben je gedekt voor de meest voorkomende kosten met een maximale vergoeding van €3500 per jaar. Ga je op reis, dan kun je hiervoor een aanvullende hondenverzekering afsluiten.

Bij Aegon heb je wel een verplicht eigen risico van €50 per declaratie. Gelukkig kun je facturen tot maximaal 12 maanden opsparen en zo in 1 keer declareren. Je betaalt dan maar 1 keer het eigen risico.

Een Aegon puppyverzekering heb je al vanaf €12,64.

OHRA puppyverzekering

Bij OHRA kun je terecht voor een puppyverzekering zonder paarse krokodillen. Je profiteert van een uitgebreide dekking in de basisverzekering en kunt met vrijwel alle rassen terecht bij deze verzekering. Declareren van zorgkosten doe je eenvoudig online via de OHRA website en je krijgt tot €5000 aan zorgkosten vergoed. Bij de OHRA puppyverzekering betaal je wel 20% eigen bijdrage per declaratie.

Een OHRA puppyverzekering heb je vanaf €15,13 per maand

Is het verplicht om een puppy te verzekeren?

Nee het is niet verplicht om een hondenverzekering af te sluiten voor jouw puppy. In tegenstelling tot jouw eigen zorgverzekering heb je zelf de keuze om jouw jonge hond wel of niet te verzekeren. Heb je voldoende spaargeld? Dan kun je de keuze maken om geen puppyverzekering af te sluiten, maar de kosten zelf te betalen.

Heb je geen buffer, of twijfel je? Je kunt na 12 maanden de verzekering weer opzeggen. Het is dus mogelijk om voor het eerste jaar de verzekering af te sluiten en in die maanden te kijken wat je aan zorgkosten hebt voor jouw puppy. Valt het na 12 maanden mee, dan kun je de verzekering opzeggen. Heb je wel zorgkosten gehad, dan is het vaak voordeliger om de hondenverzekering aan te houden.

Let er ook op dat een hondenverzekering duurder wordt als je deze op latere leeftijd pas afsluit. Ook gezondheidsklachten die voor het afsluiten van de verzekering zijn ontstaan worden dan niet meer gedekt. Hier heb je met een puppyverzekering geen last van.